Folkpartiet öppnar diskussionen med Newsmill

Idag innehåller sju av de tio populäraste artiklarna diskussioner om integration och invandring. Folkpartiet börjar diskutera sakerna och har förslag allt mer öppet. Sakta börjar det bli accepterat att diskutera invandringspolitiken. Folkpartiet går framåt i opinionen och sannolikt ger det legitimitet åt Sverigedemokraterna att diskussionen finns. De som förlorar på debatten är de andra partierna som inte vågar ta i frågorna. Hur länge kan moderaterna stå emot? Sannolikt släpper de hela saken till folkpartiet.

Största anledningen till att FP kommer med dessa förslag nu är sannolikt att SD har så starkt stöd i opinionsmätningarna. Det ska bli intressant att se nästa väljarundersökning. Folkpartiet har dragit fram invandringsdiskussionen tidigare i valrörelser (mycket populärt) men sedan har inget hänt när de fick sitta i regeringen.

Jag hoppas på att en del från vänsterblocket röstar på FP istället och att SD stärks av debatten. Det är märkligt att SD själva inte får in debattartiklar på newsmill utan det är alltid tyckande av andra som är mer eller mindre insatta om SD och deras idéer.

Rojas om SD på newsmill

Mats Dagerlind om SD på newsmill

Rojas om Spaniens invandring, ekonomi och arbetslöshet på SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: