Migrationsverket redovisar invandringstyper och slår hål på myter?

Migrationsverket har nu lagt upp information för att visa hur det står till med invandringen. Under tre år, 2007-2009, har 33 025 personer fått permanent uppehållstillstånd (PUT) enligt en bred flyktingdefinition. Under dessa tre år har 97 906 uppehållstillstånd getts till sk anhöriga. Totalt har 130 931 kommit hit. Av dessa är 4 871 flyktingar 2007-09. Sannolikt har det kommit 5990 kvotflyktingar också under tiden, det framgår inte helt tydligt av statistiken. Totalt har det kommit 136 921 under tre år. Av dessa är alltså 10 861 flyktingar enligt UNHCR och resten har mindre starka skäl att fly. Det blir under 8 % av totala antalet invandrare utanför EU år 2007- 2009.

Genomsnittlig tid innan dessa invandrare lyckas ta ett jobb i Sverige är sju år. En del får jobb snabbt andra kommer aldrig ut på arbetsmarknaden. Under dessa tre år har vi alltså ökat arbetslösheten med 136 921 om vi ser till föregående års invandring. Vissa grupper av invandrare har enligt Sveriges radio mycket svårt att klara sig i Sverige.

Enligt SCB var i mars 2010 448 000 öppet arbetslösa medan 4 449 000 var sysselsatta, motsvarar 9,1 procent.

Nu hamnar inte alla invandrare i gruppen öppet arbetslösa utan i olika program så att de försvinner från statistiken. Den dolda arbetslösheten är mycket högre enligt Svenskt näringsliv, den dolda arbetslösheten kanske är runt en halv miljon idag, kanske lägre med Alliansens åtgärder för att få ut folk i jobb.

Hursom så innebär en invandring av nästan 137 000 människor på tre år en stor påfrestning på välfärdssystemen och samhället om de inte arbetar. Om varje individ kostar samhället i genomsnitt kanske 200 000 kronor per år (mat, bostad, utbildning, vård, omsorg) så blir det en kostnad på ca 27 miljarder per år, bara för dessa tre år 2007-2009.

Om vi antar att invandringen varit likartad tidigare år med i genomsnitt 45 000 per år och det tar sju år innan de får arbete. 45 000 x 7 år = 315 000 som konstant skall utbildas och försöka ta ett jobb innan de lyckas. 315 000 stycken människor som kostar 200 000 kr var blir 63 miljarder per år i ökade offentliga kostnader.

Om vi å andra sidan hade verklig arbetskraftsinvandring och de som kom hit direkt hade arbete så kunde varje invandrare bidra med kanske 100 000 kr till välfärden och/eller skattesänkningar. Kom 10 000 arbetskraftsinvandrare hit så skulle de bidra med en miljard istället.

Annonser

2 svar to “Migrationsverket redovisar invandringstyper och slår hål på myter?”

 1. k. karlsson Says:

  Fram till sjätte stycket i ovanstående text är analysen stringent och logisk och siffrorna är naturligtvis i så måtto graverande för en totalt havererad immigrations- och integrationspolitk.
  Från och med inledningen sjätte stycket ger sig dock tyvärr skribenten in på extrapoleringar och ej statistiskt tillräckligt underbyggda förmodanden.
  En väl påläst debattmotståndare kommer alltså från och med stycke sex att vara i stånd att fullständigt smula sönder argumenteringen.
  Då SD nu sedan en vecka har stämma och säte i Sveriges Riksdag har man dock full möjlighet att via Riksdagens Utredningstjänst samt via representation i utskotten samla in det faktiska statistiska material som i stycke sex endast är förmodanden och extrapoleringar och därmed troligen på faktiskt underlag komma till en slutsats som förmodligen ansluter i storleksordning till vad som ovan endast förmodas…Och därmed erhålla en arsenal argument som blir väsentligen svårare för en debattmotståndare att smula sönder.
  MVH Kjell Karlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: