Nystartzoner!!??!?? Vill ni splittra Sverige ännu mer?

Varför inte göra hela Sverige till en Nystartzon? Vi kan ta hit hela världens analfabeter och göra hela landet till en Nystartzon så blir det ju jättebra!!!! Under de fyra år Alliansens regerat så tar de hit uppåt 200 000 invandrare varav merparten har STORA problem på arbetsmarknaden. Dvs ni har importerat arbetslöshet. Det rimmar mycket illa med ”arbetslinjen”. Nu funderar ni på vad som gått fel och vill splittra Sverige ännu mer. Värdelös politik. Den enda vettiga lösningen är INVANDRINGSBROMS!!! Otroligt vad det ska vara svårt. Erik Åsbrink vill ta hit Hong-Kong kineser (hög utbildning, stora ekonomsika resurser, stort kontaktnät, företagsamma), det är något som jag tycker låter mycket vettigt. Se gärna Axess TV Play och ”Välfärdsstatens framtid” för ett mycket intressant seminarium från 2010.

Annonser

2 svar to “Nystartzoner!!??!?? Vill ni splittra Sverige ännu mer?”

 1. k. karlsson Says:

  Hong-Kong-Kineser???
  Med en sådan ståndpunkt utkristalliseras motsättningen mellan SD och stora delar av landets övriga befolkning då den ger exempel på SD´s syn på den historiskt fundamentala motsättningen i samhället…nämligen den mellan Arbete och Kapital…d.v.s den motsättning som vi under närmare etthundra år i Sverige lyckades till viss del kontrollera, till stor del tack vare en reformistisk socialdemokratisk politik samt en ansvarstagande balans mellan Arbetarrörelse/Tjänstemannarörelse och Arbetsgivare.
  Hong-Kong-Kineserna är enligt min mening ett tydligt paradexempel på den moderna råkapitalismen i dess vedervärdigaste form…
  Refererar härvid till det senaste exemplet i Kalmar!
  Trots SD´s angelägna och tacknämliga arbete för åsiktsbildning i immigrations- och integreringsfrågor så anar man i närliggande frågor högerpopulism, extrem marknadsliberalism och inte minst en viss dragning åt drängstugementalitet.
  MVH Kjell Karlsson

  • svensk1 Says:

   Är motsättningen arbete-kapital så stark idag? Pengar är väl ganska billigt? Idag är väl kontaktnät och know-how (och arbetsförmåga) viktigare än kapital. Kapital finns i överflöd på olika marknader. Visst finns det motsättningar. Det är synd om de som har lågt förädlingsvärde i det de gör. Men varför skulle vi få det sämre om det kom duktiga företagare hit som skapar jobb och betalar skatt? Konkurrensen om arbetskraften borde då öka, alla blir rikare med ökad specialisering av arbetena (enligt Adam Smith). Du kan arbeta mindre och tjäna mer, sen köper du de tjänster du inte själv vill göra. Alla blir lyckligare. Alla måste ges möjlighet att utvecklas och gå vidare i sina arbeten så att de inte känner att de är fast, det är den viktiga frågan tycker jag. Då kan du arbeta dig uppåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: