Argument för restriktivare invandring

Till Borlänge har 1000 somalier kommit, majoriteten är analfabeter. Försörjningsstödet skenar, kommunen har problem med ekonomin. Borlänge har sedan tidigare problem med hög arbetslöshet och många invandrare. Sverigedemorkaterna fick 10,9 % av rösterna i Borlänge, kan det finnas ett samband? För en tiondel av pengarna som går till försörjningsstöd och svenskaundervisning/utbildning kunde vi hjälpa 10 gånger så många människor i och runt Somalia. Dessutom slipper både vi och dem den plågsamma integrationsprocessen.

Jag säger som Janne Josefsson, om ni vill ta hit dem, då skall ni också vara beredda att ha dem som grannar, t o m så att majoriteten av era grannar är analfabeter från Somalia som det är i vissa områden. Vill ni inte det, då har ni ett problem.

Göran Persson, den store fd S ledaren, pratade om att stoppa ”social turism”, men han var tydligen inte rasist eller främlingsfientlig. SD vill göra samma sak nu med ”bidragsturismen”, men då är det som om djävulen själv har rest sig upp ur jorden enligt media med beskyllningar om ”främlingsfientlighet”, ”rasism” och tom ”nazism” och personangrepp.

Det finns många miljoner (40-175?) människor på flykt i världen, nästan alla är ekonomiska flyktingar. Sverige har ca 4,5 miljoner som arbetar, hur många skall vi försörja med våra skatter? Kan vi ens ge våra egna medborgare ett drägligt liv?

Det finns många argument för SDs politik. Var är era motargument i sakfrågan, jag lyssnar gärna och reflekterar. Kommentera gärna.

Annonser

2 svar to “Argument för restriktivare invandring”

 1. Cavatus Says:

  Vill bara tillägga att endast 2,9 miljoner arbetar i den privata sektorn, och det är DOM som betalar hela kalaset, dvs även lönerna för dem som arbetar i den offentliga sektorn. Den siffran finns att hitta på SCB:s hemsida.

 2. k. karlsson Says:

  Re. Cavatus.
  Ur samhällelig produktivitetssynpunkt torde det väl vara ganska ointressant om arbete, d.v.s produktionen av varor och tjänster, bedrives som privat eller offentlig verksamhet! Man kan tyvärr ganska lätt hamna i ett perspektiv där man då endast tillmäter den i privat regi drivna produktionen, främst inom exportindustrin och sekundärt för den inhemska marknaden, ett samhälleligt produktionsvärde varvid man bortser från det faktum att i offentlig regi driven tjänsteproduktion, främst inom områdena utbildning, vård och omsorg men även rättsvårdande, övriga polisiära och militära uppgifter etc., skulle vara en belastning på varuproduktionen och således vara en ”tärande” verksamhet, medan då den förstnämnda varuproduktionen för primärt export skulle vara endast en ”närande” verksamhet. Ett sådant synsätt brukar något förkortande kallas Merkantilistiskt och övergavs huvudsakligen för cirka 150 år sedan såsom varande en icke tillräcklig samhällsekonomisk förklaringsmodell…men börjar uppenbarligen vakna till liv igen.
  Däremot kan jag vara överens i den därav följande implicita slutsatsen att den internationellt konkurrensutsatta produktionen bör vara löneledande för att därvid på ett så objektivt sätt som möjligt är, spegla konkurrensförmågan i produktiviteten i internationellt perspektiv.
  mvh kjell karlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: