Yttrandefriheten inskränkt och Lars Vilks mordhotad

Idag blev Lars Vilks mordhotad på ett mycket otrevligt sätt igen, nu av någon som kallar sig Abu Zaid och hotar på svenska. Denna figur måste omgående spärras in för stämpling till mord för att statuera exempel.
Se hur Lars har det här.

Youtube videon ser ut som ett skämt, en burkafigur som låter som ett skämt. Påminner starkt om Monty Python gängets filmer, t ex Life of Brian. Skämtet bor tydligen bara 1,5 timme från Vilks. Jag säger, förbjud omedelbart burka och liknande religiösa plagg på allmän plats.

Jag skulle älska att se filmen ”Life of Mohammed” med Monty Python gänget.

LIFE OF MOHAMMED!!!

Den har alla möjligheter att bli superkul med alla galenskaper som Mohammed gjort. Vem är med och finansierar? Problemet är att hitta något bra komikergäng som vågar göra den. De som kritiserar och gör satir av islam riskerar att bli dödade och kommer sannolikt att leva under dödshot resten av livet (alternativt utplånas Islam).

Det här är ett stort problem för yttrandefriheten.

Jag ser fram emot vår statsminister Fredrik Reinfeldts kraftfulla fördömande av detta dödshot mot Lars Vilks. Om Reinfledt är tyst om denna sak så är det mycket oroande för vår yttrandefrihet. Här måste han visa ledarskap och var gränsen går, annars är min (och din) yttrandefrihet ytterligare inskränkt.

En komiker som är rolig är David Hellenius, han gör satir av SD här.

Det är rätt kul. Men var är Davids satir över muslimska självmordsbombare som triggas av imamer här i Sverige. Troligen vågar inte David göra satir av islam och muslimer på grund av risken för hot och dödshot (som kan verkställas av precis de som han skulle göra satir av). Det är ett stort problem tycker jag.

Annonser

Ett svar to “Yttrandefriheten inskränkt och Lars Vilks mordhotad”

  1. Sverigedemokraternas kelgris – Lars Vilks | Att dansa vid randen av avgrunden Says:

    […] finns en blogg med namnet Sverigedemokrater mot rasism och diskriminering! Skratta inte! Det är sant! Vilks är hjälten här också. En del bloggar citerar Jan Guillou för att påvisa det patetiska […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: