Hur länge dröjer det innan Sverige för en politik som resten av världen?

Läste en kommentar som förutspådde kaos vid nästa lågkonjunktur i Sverige om det fortsätter som hittills. Jag förutspår att senast vid nästa lågkonjunktur så kommer Sverige föra en liknande migrationspolitik och integrationspolitik som övriga Norden, Europa och världen. Helt enkelt för att resurserna inte räcker till en rimlig välfärd annars.

Pat Condell är kul. Han är riktigt träffsäker ibland.

Med de senaste rubrikerna om niqab i utbildning, DO, dödshot på svenska mot Lars Vilks mm mm. Så känns det verkligen som man röstade på rätt parti, folkpartiet är de enda som vågar göra något åt problemen förutom SD. Erik Ullenhag har lagt grunden för en möjlighet till striktare invandringspolitik där de som kommer hit skall ha något att bidra med. SD har naturligtvis haft stort inflytande på detta. Vi ser nu hur gammelpartierna sakta närmar sig SD. Närmandet kommer gå mycket snabbt om ekonomin försämras.

Man kan spekulera i att KD åker ur riksdagen nästa val och SD (15 %?) blir stödparti till Alliansen. Det skulle antagligen vara mycket bra för Sverige, särskilt att Anders Borg sitter kvar som finansminister. Tala om att vara rätt man på rätt plats.

Är det inte dags för en folkomröstning om rätten att bära niqab/burka på allmän plats? Svenska folkomröstningar är rådgivande men i detta fall så borde saken vara enkel att få igenom.

Annonser

Ett svar to “Hur länge dröjer det innan Sverige för en politik som resten av världen?”

 1. k. karlsson Says:

  För att nu ställa lite ordning bland äpplen och päron:
  Jag måste säga att jag hajade till en aning när jag läste omdömet om Folkpartiet härovan!
  Anledningen till detta ”hajande” är att det må väl vara oomtvistligt att det är Folkpartiet som bär största delen ansvaret till vår nuvarande situation gällande immigrationspolitiken!
  Historien lyder som följer:
  Vid pass 1989 hade LO och Socialdemokraterna faktiskt insett att en fortsatt invandring av den art och omfattning som då förekom var ett akut hot mot statsfinanserna samt bostads- och arbetsmarknadsläget!
  Med andra ord insåg man att vi inte längre hade råd eller möjlighet att fortsätta släppa in invandrare i tidigare omfattning!
  Därför så togs av Socialdemokraterna i regeringsställning med stöd av LO det s.k. ”luciabeslutet” december 1989.
  Detta innebar att gränserna stängdes för allting utom rena flyktingar enligt FN-stadga och Geneve-konvention.
  Regeringsskifte följde 1990 med Bildt som statsminister i en koalitionsregering som var tvungna att luta sig på Folkparitets stöd.
  Folkpartiet hade två tunga namn på ministerposter, Westerberg och Friggebo, och dessa hade uppenbarligen drabbats av akut hjärnsläpp och propagerade för oreglerad fri invandring!
  För att behålla regeringsmakten var Bildt tvungen att släppa loss dessa blådårar och det tidigare luciabeslutet upphävdes och således öppnades gränserna för den flodvåg som alltsedan dess drabbat landet!
  Att sedan därefter den socialdemokratiska regeringen Persson inte mäktade med att återställa får stå på deras ansvar…men det ursprungliga och allt överskuggande ansvaret ligger hos Folkpartiet!!!

  Alltså lite modern nutidshistoria för den yngre generation som kanske inte riktigt var med och uppfattade vad som hände för tjugo år sedan…
  och vilket resultat vi lever med idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: