TV-program Islam för nybörjare

Se gärna alla tre delarna. Jag tycker programmet är relativt kritiskt till islam. Jag uppfattar islamprästerna som osympatiska och aggressiva (springa runt med en spade hundskit för att folk äter griskött?). Den britt som är mest skeptisk är den som troligen har träffat flest muslimer förut, taxichauffören (han ger inget vidare sympatiskt intryck han heller). Programmet visar att islam mest går ut på massa fåniga regler om huvudbonad, skägg, inte äta griskött, inte dansa eller spela musik, inte ha med motsatta könet att göra. Muslimska ståupparen var väl det roligaste de hade att komma med. Musiken var inte mycket att hurra för.

Klart att någon som är i personlig kris kanske köper sakerna och behöver någon som styr dem(imamerna), men det kunde hända med vilken sekt/religion/retreatgrej som helst.

Jag tycker islam har väldigt lite att tillföra västvärlden och Sverige om denna tv-serie visar det viktigaste inom islam. Ok, hålla sig ren, dricka mindre alkohol(förbud är inte bra) och mer disciplin är bra. Resten (98%) är mer eller mindre negativt och många saker är helt sjuka, t ex att kvinnor och män inte får umgås och att man inte får lyssna på eller spela musik.

Muslimerna tjatar om sina regler osv som till största delen är helt inkompatibla med brittisk kultur och brittiska värderingar. Sharialagarna är till stora delar helt absurda. Muslimerna säger öppet att de vill ha andra lagar(sharia) för muslimer än för andra människor. Det liknar fascism/nazism i mina öron. Tror de att de är några slags övermänniskor? Fria tanken, kritiskt tänkande och demokrati får problem när dessa figurer ska tjata om sina islamiska regler från en 1400 år gammal bok. Skicka Richard Dawkins på dem så alla förstår hur dumt det är och hur fel de har.

Annonser

3 svar to “TV-program Islam för nybörjare”

 1. k. karlsson Says:

  Bäste Svensk1.
  Det är sympatiskt att Du ser vad Islam verkligen är. D.v.s en uppfattning som är inkompatibel med den moderna, sekulariserade, demokratiska västvärlden.
  För att göra det hela lite mera spännande kan då tilläggas att Islams mål är att utplåna den moderna, sekularisrade, demokratiska västvärlden för att i stället införa världsomfattande Islamsk Republik, Ummah, med sharialagar.
  Samt att vem somhelst som protesterar mot detta kommer omedelbart att dingla från närmsta lyktstolpe med en repstump runt halsen.
  Islam är ett akut dödligt hot mot vårt samhälle!

  p.s. Jag vill för sakens skull tillägga att jag är svensk högskoleingenjör och var under tre år utstationerad för tjänstgöring i primärt Nordafrika och har således levt med, arbetat med, delat tjänstebostad med och försökt fungera ihop med dem…Det fungerade inte!…och då skall ytterligare tilläggas att dem jag kom i kontakt med var de mest högutbildade och ”moderna” muslimerna…och det gick som sagt inte!
  Vad jag anser om de lågutbildade och ”traditionella” vill jag här inte ens kommentera!

 2. svensk1 Says:

  Jag har känner tre stycken (två svenskar, en ungrare) som har arbetat i/med Saudiarabien och alla tre är mycket skeptiska till deras samhälle och människornas beteende. De kör som dårar, det är Allahs vilja om de krockar. Religiös polis slår kvinnor på hälarna om man ser dem, tyget måste täcka hela kroppen. Utlänningar bor i speciella områden där de får dricka alkohol. En blev lurad i affärer på ett märkligt sätt.

 3. Anonym Says:

  Har du verkligen sett alla tre delarna? Ditt blogginlägg låter som en bra beskrivning av del ett. I del två började propagandan lite lätt genom att utan sarkastisk inflektion kalla islam för ”fredens religion”, och i del tre gick propagandan upp på högvarv. Alla tyckte plötsligt att de fått en sådan fantastisk inblick i islam, och flera tidigare kritiska deltagare funderade nu på att konvertera, inkl. den homosexuella partykillen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: