Demografiskt problem

Vi har ett demografiskt problem påstås det. Det är för få unga i arbetsför ålder och för många äldre. De arbetsföra måste tydligen försörja de som har pension. En lösning som många pläderar för är att öka invandringen av folk i lägre åldrar. Tyvärr så verkar det mest komma folk som inte platsar på arbetsmarknaden hit, dessutom så kommer anhöriga som redan har hög ålder. Och konstigt är väl inte det, när vi har världens högsta skatter på arbete. Vem vill komma hit och arbeta när alla andra länder har lägre skatt på arbete? Särskilt de som har god utbildning / skicklighet i ett yrke och möjlighet att tjäna mycket pengar på sitt arbete samtidigt som det finns en internationell arbetsmarknad. Varför skulle den människan åka till Sverige för att ge bort över 80 % av inkomsten i skatter? (ja, jag tänker på moms, sociala avgifter, värnskatt mm mm, och moms på skatten, en del politiker tror att när jag arbetar så är det deras pengar som jag jobbar ihop)

Om vi har ett problem med för lågt barnafödande och för liten ung befolkning. Varför inte göra något åt det problemet istället för att välkomna alla möjliga och omöjliga människor från hela världen som inte fungerar i samhället?

Jag föreslår att samhället premierar barnafödande och barnfamiljer mer ekonomiskt. Då kommer det att födas fler barn och demografin blir jämnare. T ex kan familjer med två barn få ett extra barnbidrag om de får ett till barn. Då kommer en del familjer vara mer benägna att skaffa ett tredje barn. Fyra barn kanske också är bra men sen bör nog samhället sluta premiera större familjer.

Om det är mycket viktigt med demografin så är det bara att öka bidraget rejält, t o m så mycket att familjen tjänar på att skaffa fler barn. Bidraget skall naturligtvis ges lika oberoende av inkomst för att få avsedd effekt.

Annonser

3 svar to “Demografiskt problem”

 1. Fara Herde Says:

  Fragan ar val snarare varfor manniskor som ar valutbildade skulle vilja flytta till Sverige nar det uppenbarligen finns sa manga manniskor som du i vart avlanga land? Jag skulle inte kanna mig sarskilt valkommen oavsatt om jag var hjarnkirurg eller faraherde… Och hur ska du kunna avgora vem som ar och vem som inte ar valutbildad nar du sjalv ar sa lagutbildad?

  Du ar tyvarr en farlig manniska. Dina asikter ar smasinta, ensidiga och infantila.
  Jag hoppas innerligen att du hittar en annan vag och att du hittar tillbaka till din karlek for dig sjalv. Att resa till och arbeta i andra kulurer skulle nog hjalpa.

 2. svensk1 Says:

  Hm, det här var väl ingen vidare bra saklig argumentation. Snarast våldsamma personangrepp. Småsint, ensidig, infantil, lågutbildad. Prova att argumentera i sakfrågan så kanske vi kan komma någonvart.

 3. gerhard nilsson Says:

  Den väsentliga frågan är ju hur man ska kunna få en ÖNSKAD invandring , i stället för en improduktiv, kostsam massinvandring av låg kvalitet.

  Fara Herde har en poäng när han frågar sig varför vi skulle få hit önskade personer. Uppenbarligen minskar ju den möjligheten ju fler oönskade som ger Sverige negativ reklam i Europa i övrigt.

  En mycket hårdare politik mot de icke anställningsbara, så kan vi göra reklam för oss bland europeiska europeer i Tyskland, Holland, GB, Österrike, Baltikum och plocka hit individer (inte horder och klaner) som i stort sett genast kan börja arbeta med sånt de är bra på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: