Finansminister Anders Borg med Sverigedemokratisk problemformulering

Vår internationellt erkänt duktige finansminister börjar låta som en Sverigedemokrat i sin beskrivningen av invandrings- och integrationsproblemen.

Se en timme och en minut (1 h 01 min) in i finanspolitiska rådets paneldebatt från 1 juni 2011.

SVT Play Finanspolitiska rådets paneldebatt 1:a juni 2011

Här erkänner Borg invandringsproblemet och att det är den största utmaningen kommande år för politiken. Det tar alldeles för lång tid innan invandrare börjar arbeta. Vi ska inte förringa problemet säger Borg också.

Anders Borg säger ”skall vi ha så pass mycket invandring som vi har i Sverige?” Med ett socialbidragsberoende bland invandrare på över 50 % plus bidragsberoende i andra transfereringssystem så är det ett mycket stort problem enligt Borg. (Man undrar hur stora kostnaderna är, det borde en finansminister ha koll på, Borg säger ”relativt stora kostnader”.)

Finansministern låter mer bekymrad än en Sverigedemokrat i problembeskrivningen och att vi inte ska förringa problemet, sen ser han tyvärr endast lösningen i integrationspolitiken som måste bli ett mycket centralt område för politiken de kommande åren. Det måste bli en förbättrad integration enligt Borg, jag tror att han egentligen menar assimilation.

Det är en paneldebatt om finanspolitiska rådets rapport. Borg berömmer även SD’s Johnny Skalins fråga hur lång högkonjunkturen kommer bli (nånstans mitt i debatten). Där finns det nog möjligheter till förståelse och samarbete framöver.

Det har gått åtta månader sedan SD kom in i riksdagen och nu börjar Sveriges internationellt erkänt duktiga finansminister Anders Borg starkt ifrågasätta omfattningen av invandringen och hur integrationen fungerar. Borg har ofta ett strikt objektivt ekonomiskt perspektiv på problemen, vilket är bra.

Detta innebär att SD kan gå ännu längre i sina krav på en ansvarsfull invandringspolitik i takt med att de etablerade partierna börjar inse sina gamla invandringsmisstag.

Vid nästa lågkonjunktur så tror jag att det blir tvärstopp för invandrare som inte har arbete nu när Anders Borg har upptäckt de stora problemen. Jag uppfattar det som att Borg sannolikt vill minska invandringen om opinionen vill det.

Jag rekommenderar dig att lyssna på det Anders Borg säger flera gånger. Jag trodde inte det var sant först.

För övrigt är debatten intressant, se gärna hela debatten, finansminister Borg och professor Calmfors är bra.

Annonser

Ett svar to “Finansminister Anders Borg med Sverigedemokratisk problemformulering”

  1. mohammad Says:

    ”Jag rekommenderar dig att lyssna på det Anders Borg säger flera gånger. Jag trodde inte det var sant först.”

    Du har helt rätt – det är inte sant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: