marcus33 bra kommentar på SvD

Jag tar en bra kommentar av marcus33 om FrP från SvD, jag hoppas han inte misstycker.

Alldeles oavsett hur det är med interna generationsväxlingar inom Fremskrittspartiet och vem som ska representera partiet i den norska Nobel-kommittén (bara en sådan sak!) så är det knappast ett parti i kris, vilket skribenten borde veta. Partiet har studsat tillbaka i opinionen sedan skandaler och ligger rätt i tiden med sina åsikter.

Både FrP och den norska demokratin bestod prövningen som Breivik ställde dem inför. Stoltenberg var noggrann med att under de svåraste tänkbara förhållanden stå upp för en fri debatt utan skuldbeläggande och utfrysning av åsikter. Han insåg blixtsnabbt det som ett helt svenskt etablissemang har så förtvivlat svårt att acceptera: demokrati ÄR ord. Demokrati är meningsutbyte, att få uttrycka sina argument utan att tystas.

I den ofriska, underutvecklade svenska debatten användes Breiviks illdåd som ett osmakligt slagträ, och gör det fortfarande. Politiker, media och tyckare ser sig själva som folkuppfostrande propagandister vars uppgift är att maximera de tarvliga politiska poäng som går att tas på meningsmotsåndarnas bekostnad.

Stoltenberg stod upp för demokratin, svenskt etablissemang tog chansen att gå lös på dess fundament med släggor av hat, hot, hets. I Sverige kan normaleuropeiska åsikter inte framföras utan risk för den egna karriären, vardagen, hälsan. Det radikala ”föregångslandet” Sverige har inget att yvas för, men mycket att lära av våra grannar.

Ändå går även Sd stadigt framåt, trots alla ansträngningar. 8.4% i YouGovs senaste. Deras åsikter om en sammanhållen nationalstat med hanterbar invandring ligger i tiden när mångkulturens alla avigsidor inte går att dölja genom pressembargot längre och det internationella kapitalets missgrepp ligger nakna för alla att se.

Vi behöver MER folkstyre, inte mindre, en återgång till ett demokratiskt folkhem, inte en globalistisk rotlös dystopi.

Artikeln i SvD

SVD länk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: